Blog - Crowne Plaza Antwerpen

Receptionist(e)

Jobbeschrijving

Het zorgen voor een optimale beleving van een gastenverblijf.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

  • U registreert arriverende gasten en wijst ze een kamer toe naargelang bestaande procedures.
  • U houdt uw kennis van afdelingsprocedures en standaarden goed bij.
  • U doet check ins, check outs en kamerwisselingsprocedures, en verzekert dat alle data volledig in het hotel systeem word ingevoerd, in overeenstemming met de reservering.
  • U houdt uw kassa bij en zorgt voor een accuraat dagelijks verslag van al het geld dat is ontvangen.
  • U beschikt over kennis van standaard reservering procedures waaronder het gebruik van correcte formulieren, het lezen van e-mail, messages in het Property Management System en het juist interpreteren van beschikbaarheidsbronnen in het reservatiesysteem.
  • U respecteert de hoge standaarden van het hotel met name het belang van Priority Club leden en VIP’s, alsmede gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.
  • U ontvangt betalingen van hotel gasten
  • U bent verantwoordelijk, en voldoet aan verzoeken van gasten om gebruik te maken van veiligheidskluizen.
  • U bent bekend met andere InterContinental Hotels en Pandox hotels, zodat voor gasten die een volgende bestemming op het oog hebben meteen een verblijf in een ander Pandox Hotel kan worden geboekt.
  • U bereid het werk voor de Night Auditor voor op een ordelijke manier.
  • In nachtdiensten, controleert u het nachtrapport, bereidt u het ochtendrapport voor en bereid u alle nodige formulieren voor voor arriverende gasten.

 

Wens je meer informatie of heb je interesse?
Contacteer onze HR Manager
justine.vanneste@cpantwerp.com

Meeting & Events Group Coördinator

Functiebeschrijving:

Onder de leiding van de Director of Sales voert de M&E Coördinator de M&E/Groep-strategie van het hotel uit met in achtneming van de brand standards en onderhoudt een duidelijke communicatie met de operationele afdelingen van het hotel. Het bewaren van een strategisch overzicht van demand, overlappingstijd, activiteiten en productontwikkelingen van de concurrent is belangrijk, dit alles om conversie te maximaliseren en het herhalen van boekingen te bewerkstelligen. De M&E Coördinator werkt proactief om de markt te onderzoeken en voert key account management uit op MICE / Group accounts.

 

picture of a meeting and event coördinator

 

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Samenwerken met het Revenue Management Center met betrekking tot tarieven & yielding voor groepen en conferenties
  • Controleren en bepalen van demand periodes voor evenementenruimtes/kamerbeschikbaarheid door het analyseren van eerdere gegevens, openstaande boekingen, weigeringen, conversies, overlappingstijd, markt bronnen, kanalen
  • Behandelen en converteren van M&E/Group gerelateerde aanvragen
  • Ervoor zorgen dat alle vergaderingen en evenementen/ groepsaanvragen worden behandeld binnen een tijdsbestek van 2 uur
  • Gebruiken van correcte procedure voor het profileren/ kwalificeren van alle aanvragen
  • Jaarlijks bezoeken van de competitie
  • Ondersteunen van het sales team met site inspections, entertainment van klanten, FAM Trips en andere activiteiten die deel uit maken van het sales en marketing plan
  • Opvolging van RFP tools zoals oa Meeting Broker, Cvent, Starcite
  • Creatief bijdragen aan het ontwikkelen van het meetingproduct (operaties, hardware en merkidentiteit) om ons te blijven onderscheiden.
  • Het herinbrengen van evenement en groepen in de sales cirkel voor het aansporen van herhaalde business
  • Accountbeheer management van de hotel’s MICE / groep accounts
  • Voorbereiding van de vereiste verslagen

Gezocht profiel:

  • Ervaring in Reserveringen of Meeting & Events is geen vereiste maar wel een pré
  • Ervaring met Opera is een pré
  • Dankzij communicatieve vaardigheden weet jij onze gasten en klanten goed te woord te staan
  • Goede talenkennis van; Nederlands, Engels en Frans is een pré
  • Hands on mentaliteit

Belangrijke relaties:

  • Rapporteren aan de Director of Sales
  • Communicatie richting het Sales team
  • Communicatie richting de operationele afdelingen

Aanbod:

  • Dynamische werkomgeving
  • Voltijds onbepaald contract
  • Marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen
  • Reiskostenvergoeding conform paritair comité 302
  • Gratis parking tijdens werkdagen
  • Stomerij voorzien door het hotel
  • Interne opleidingen, trainingen en cursussen
  • Na 3 maanden in dienst krijg je personeelskorting op overnachtingen in hotels van Intercontinental Hotel Group (IHG)

Geïnteresseerd of wenst u meer informatie? Stuur dan uw CV en motivatiebrief naar justine.vanneste@cpantwerp.com

Paasbrunch bij Crowne Plaza Antwerpen

Op 22 april tussen 11u00 en 14u30 nodigen wij iedereen graag uit voor onze jaarlijkse gezellige Paasbrunch. Ook dit jaar zijn onze overheerlijke croissants, fruitsap, cava, salades, soep, desserts van de partij. Voor de kleinsten is er een speelhoek voorzien. Bovendien maak je kans om 2 gratis tickets te winnen. Interesse? Lees dan vooral verder!

Paas brunch tickets

Paasbrunch menu

Diverse stokbrooden en broden met boter, tapenades en huisgemaakte kippensoep met diverse garnituren

Salades en voorgerechten

  • Huisgemaakte paté met asperges
  • Wraps gevuld met serranoham, zongedroogde tomaten en rucola
  • Tomaten mozzarella salade met pesto, basilicum en zongedroogde tomaten
  • Geitenkaas omwikkeld met spek en honingsaus
  • Yakitori spies met atjar en oosterse dressing
  • Zalm”Belle-Vue” met cocktailsaus

Paaseieren buffet op aanvraag

  • Roerei met zalm en bieslook
  • Spiegelei met spek
  • Omelet “Fermier” met champignons, spek em krieltjes
  • Omelet met zeevruchten

Hoofdgerechten

  • Slibtongen met beurre-blanc saus
  • Vis Paella met zeevruchten en gambas
  • Halve kip met frieten en appelmoes
  • Varkenshaas met champignonroomsaus
  • Vleesballetjes met krieken

Vegetarisch

  • Eiernoedels met oosterse groenten
  • Ravioli met aubergines en mascarpone
  • Risotto met asperges

Condimenten

  • Gratin dauphinois, seizoensgroenten

Dessertenbuffet

  • Vruchtenbavarois
  • Slagroomsoesjes
  • Flensjes met marmelades en siroop
  • Callebaut chocolademousse
  • Vers fruitsalade
  • Tiramisu

Prijzen en reservatie

  • Volwassenen = € 37,5 zonder reservatie / € 29,95 mits reservatie
  • Kinderen onder de 15 jaar = € 12,5 zonder reservatie / € 9,95 met reservatie
  • Reserveren is mogelijk via anna@cpantwerp.com, of op werkdagen tussen 09u00 en 17u00 via 03 259 75 17.

Paasbrunch Wedstrijd

Jij maakt kans om volledig gratis met twee personen te komen genieten van onze Paasbrunch. Deelnemen aan de wedstrijd is erg makkelijk: het enige wat je moet doen is je gegevens achterlaten op dit formulier. That’s it! Op dinsdag 18 april maken we de winnaar bekend op onze Facebookpagina en via mail, dus vergeet ze zeker niet in het oog te houden ;-) Fingers crossed!

We hopen je te mogen verwelkomen op maandag 22 april. Tot dan!

Vacature Chef de Partie

Crowne Plaza Antwerpen is een 4-sterren zakenhotel, centraal gelegen aan de Antwerpse ring. Crowne Plaza Antwerpen heeft 262 kamers, Restaurant ANNA, 15 meeting zalen met een capaciteit van 450 personen. Waarvan de Octopus Eventpool ook fungeert als eventlocatie waar feesten en partijen worden gehouden.

Om onze keukenafdeling te versterken zijn wij opzoek naar een Chef de Partie.

Gezocht profiel:

Van onze nieuwe collega verwachten we:

  • Goede communicatieve eigenschappen
  • Flexibiliteit, dynamisch en een echte teamplayer
  • Passie voor het koken
  • Je bent dynamisch, leergierig en een autonoom.
  • Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en je bent positief ingesteld
  • Je bent een luisterend oor voor je gesprekspartners
  • Je past je gemakkelijk aan in verschillende werkomgevingen
  • Minimum 5 jaar ervaring in de professionele keuken
  • Goede talenkennis: Nederlands, Frans, Engels

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Kennis van HACCP
  • Naleven van de werkprocedures en de regels voor hygiëne en voedselveiligheid controleren.
  • Je staat mee in voor de productie van de warme en koude maaltijden in de keuken (restaurant en banqueting)
  • Je controleert de kwaliteit en de versheid van de producten.
  • Je ruimt de werkplaats op na de dienst.  (Sluit van de keuken)

Wij bieden:

  • Voltijds contract
  • Snelle opstart
  • Reiskostenvergoeding
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Sociale activiteiten zoals Personeelsfeest, Kerstborrel, Barbecue, …
  • Een uitdagende en afwisselende job in een luxe hotel
  • Een marktconform salaris met extralegale voordelen
  • Hospitalisatieverzekering en groepsverzekering
  • Zon – en feestdagpremie
  • Bedrijfsuniform (inclusief dagelijkse reiniging)
  • Interne opleidingen, trainingen en cursussen
  • Na 3 maanden in dienst krijg je personeelskorting op overnachtingen in hotels van Intercontinental Hotel Group (IHG)

Geïnteresseerd? Stuur dan uw CV en motivatiebrief naar justine.vanneste@cpantwerp.com

Vacature Demi Chef de Partie

DEMI CHEF DE PARTIE (M/V)

Functieomschrijving

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de operationele keukenprocessen op een efficiënte en effectieve wijze. Je bereidt gerechten conform de vastgestelde standaarden, receptuur en planning en draagt bij aan de dagelijkse gastbeleving.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Dagelijkse uitgifte van zowel lunch en/of diner
  • Het bereiden van gerechten conform de vastgestelde standaarden, receptuur en planning
  • Zorg dragen voor een kwalitatief sterk eindproduct
  • Maken van suggesties aan de Chef
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van gerechten
  • Treffen van voorbereidingen met betrekking tot gerechten
  • Beoordelen van de kwaliteit, versheid en houdbaarheid van ingrediënten
  • Verzekeren van de kwaliteit, smaak, structuur en kleur van gerechten het aanpassen daarvan indien nodig
  • Naleven van voorschriften met betrekking tot hygiëne
  • Uitvoeren van mise en place activiteiten

Profiel

  • Je bent een enthousiaste vakman of vakvrouw die zich verder wil ontwikkelen
  • Je komt graag met nieuwe ideeën
  • Je bent flexibel
  • Je hebt relevante werkervaring binnen gerenommeerde (leer)bedrijven
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Weekendwerk en avondwerk schrikt je niet af

Competenties

  • Anticiperend vermogen
  • Stressbestendig
  • Communicatief vaardig
  • Teamplayer
  • Creativiteit

Jobgerelateerde competenties

  • Vlees, vis, groenten, … koken of opwarmen
  • Menu’s uitwerken
    Recepten creëren of aanpassen (samenstelling, nieuwe smaken, …)
  • Het werkblad en het keukengerei klaarmaken
    Toestellen aanzetten (ovens, kookplaten, …)
  • Vlees en vis voorbereiden (schoonmaken, snijden, opbinden, omwikkelen, …)
  • Bereidingen en producten verpakken en etiketteren (fabricatie- en houdbaarheidsdata)
    Ze opbergen in de koelruimte, de voorraadkamer, …
  • De werkpost en het keukengerei onderhouden en schoonmaken
  • De bereiding en de productie van gerechten superviseren
    Controleren of de regels voor voedselveiligheid worden toegepast
  • Groenten en fruit wassen en schoonmaken
  • De ingrediënten doseren en mengen
  • De gerechten opmaken om op te dienen (presentatie, samenstelling, afwerking, …)
  • De goederen ontvangen en controleren
    De goederen opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • De voorraad opvolgen, tekorten vaststellen
    Bestellingen plaatsen

Persoonsgebonden competenties

  • Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)
  • Plannen (= ordenen)
  • Regels en afspraken nakomen
  • Zelfstandig werken
  • Omgaan met stress
  • Leervermogen hebben
  • Resultaatgerichtheid
  • Creatief denken (Inventiviteit)
  • Zin voor nauwkeurigheid hebben

Aanbod

  • Fulltime contract
  • Voltijds
  • Contract van onbepaalde duur
  • Werken in 2 ploegenstelsel
  • Reiskostenvergoeding
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Sociale activiteiten zoals Personeelsfeest, Kerstborrel, Barbecue,…
  • Een uitdagende en afwisselende job in een luxe hotel
  • Een marktconform salaris
  • Zon – en feestdagpremie
  • Na 3 maanden in dienst krijg je personeelskorting op overnachtingen in de Intercontinental Hotels
  • Hospitalisatieverzekering
  • Interne opleidingen, trainingen en cursussen

Vereiste studies

  • BSO 3de graad Restaurant en keuken
  • TSO 3de graad Hotel

Talenkennis

  • Frans (in beperkte mate)
  • Nederlands (zeer goed)
  • Engels (goed)

Werkervaring

Minstens 2 jaar ervaring

Plaats tewerkstelling

CROWNE PLAZA
Gerard Le Grellelaan 10
2020 ANTWERPEN

Solliciteer nu

Stuur je gegevens naar justine.vanneste@cpantwerp.com

Consider these steps while hosting an event

Hosting your first and even second event can be a challenge, it takes time, money and hard work. And if you don’t achieve the results you hoped for it can be very disappointing. But, if you follow these useful tips the next one might be a winner!

Note: We can’t guarantee success 😉

1. Define who should attend.

Defining your target audience is a very important step when you are organizing an event. And try to avoid a one-size-fits-all approach, one audience has different needs than another. A good way to define your audience is to start well in advance with online marketing.
Let potential attendees vote in online polls for what speaker they want to see, what kind of topics and more. This will give you a good view of what people want, what kind of event you should organize and for who.

2. Provide enough networking opportunities.

As much as you would like, people do not only come to your event to consume your provided content, they also want to network with the other attendees.
So don’t forget to schedule some networking opportunities in your program, like for example a networking drink after the speaker sessions.

3. Embrace technology

Wi-Fi is a must-have. In this modern day and age, it almost seems normal to have it at your event but, it’s something organizers might forget.
People want to share experiences, thoughts and opinions as they happen. If you want them to be interactive during your event you should provide Wi-Fi.
And if you’re planning on doing more events in the future it’s great commercial. People who are at your event talking about your event in a positive way will create some buzz for the future.

4. Set some clear goals and a purpose

Set a goal on what you want to achieve, a very easy and obvious one can be the number of attendees. For the purpose of the event, you should look at different things. Is it to bring people together, train people or something else.

And having a really clear understanding of why you are doing it is the best way to deal with the stress of putting an event together.

5. Last but not least: The venue

Finding a great venue is very important. It should be easy to reach for attendees if they come by public transport. And if they come by car there should be a parking space and so on.

Another thing to keep in mind is the choose a flexible venue with a range of different spaces. Just imagine, you book the biggest room in the building but you only sell half of your tickets. In a case like this, there should be a possibility to switch to a smaller space.

event room in cpa

Be sure to check out our different event and meeting rooms.

Vacature Assistant Front Office Manager

Crowne Plaza Antwerpen een 4-sterren zakenhotel, centraal gelegen aan de Antwerpse ring. Crowne Plaza Antwerpen heeft 262 kamers, Restaurant AnnA Living & Bar heeft een capaciteit van 125 couverts, 15 meeting zalen met een capaciteit van 450 personen. Waarvan de Octopus Eventpool ook fungeert als eventlocatie waar bedrijfsfeesten en presentaties worden georganiseerd.

Om ons Front Office team te ondersteunen zijn wij opzoek naar een:

Assistant Front Office Manager

lobby_CPA_Antwerpen

Verantwoordelijkheden en taken

  • Je zal hoofdzakelijk meewerken als receptionist(e), hierbij zal tot je takenpakket behoren:
  • Registreert arriverende gasten en wijst ze een kamer toe naargelang bestaande procedures.
  • U houdt uw kennis van afdelingsprocedures en standaarden goed bij.
  • U doet check ins, check outs en kamerwisselingsprocedures, en verzekert dat alle data volledig in het hotel systeem word ingevoerd, in overeenstemming met de reservering.
  • U houdt uw kassa bij en zorgt voor een accuraat dagelijks verslag van het geld dat is ontvangen.
  • U beschikt over kennis van standaard reservering procedures waaronder het gebruik van correcte formulieren, het lezen van e-mail, …
  • U respecteert de hoge standaarden van het hotel met name het belang van Priority Club leden en VIP’s, alsmede gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.
  • U ontvangt betalingen van hotel gasten

Daarnaast zal je de Front Office Manager ook ondersteunen in volgende taken:

  • Ondersteunen in het opleiden van nieuwe medewerkers en stagiaires (on the job training)
  • Verantwoordelijk voor de dagdagelijkse leiding van het FO team bij afwezigheid van de Front Office Manager
  • Specifieke projecten volledig zelfstandig uitvoeren, zoals bijvoorbeeld:
    • Identificeren van VIP’s/regular guests
    • Groepen opvolgen (je bent het aanspreekpunt gedurende hun verblijf en zorgt dat alles geregeld is)
    • Project ‘Brand Standards’ IHG opvolgen
  • Feedback van gasten opvolgen en hiervan rapportage opmaken.
  • Elke dag opnieuw streef je naar 100% gasttevredenheid.
  • Algemene administratieve ondersteuning
    • Openstaande facturen nakijken en afstemmen met afdeling accounting
    • Foute betalingen opvolgen
    • Actief werken aan het ontwikkelen van uw directe rapporten
  • Handhaven passende gedragsnormen, kleding, hygiëne, uniformen, uiterlijk en houding van medewerkers van de afdeling

Profiel:

  • Minstens 5 jaar ervaring als receptionist(e) of reeds ervaring in een gelijkaardige functie
  • Je bent een geboren leidinggevende en neemt graag je verantwoordelijkheid
  • Uiterst communicatief
  • Je neemt graag iniatief en denkt oplossingsgericht
  • Je hebt zin voor ondernemen
  • Je werkt zelfstandig
  • Commercieel en hands-on ingesteld
  • Je streeft elke dag naar tevreden klanten
  • Je draagt net zoals onze brand kwaliteit hoog in het vaandel en geeft dit door aan je collega’s
  • De nodige kennis van Opera
  • Uitstekende kennis van Nederlands, Engels en Frans

Aanbod:

  • We bieden jou een voltijds contract aan in een dynamische internationale hotelomgeving.
  • Interessante salaris voorwaarden aangevuld met extralegale voordelen
  • Reiskostenvergoeding conform paritair comité 302
  • Gratis parking tijdens werkdagen
  • Bedrijfsuniform (inclusief dagelijkse reiniging)
  • Interne opleidingen, trainingen en cursussen
  • Na 3 maanden in dienst krijg je personeelskorting op overnachtingen in hotels van Intercontinental Hotel Group (IHG)

Enthousiast geworden?

Stuur je motivatiebrief + CV naar justine.vanneste@cpantwerp.com

Laura’s favourite coffee bars in Antwerp

, ,

 

There are so many coffee bars in Antwerp, it’s hard to figure out which one you should visit. That’s why we asked Laura, our Meeting & Events Coordinator, for a few tips. In her spare time, she loves travelling, going for drinks with her friends and sports. In this blog post, she tells you all about her favourite coffee bars in our city.

 

Continue reading