Vacature Demi Chef de Partie - Crowne Plaza Antwerpen

Vacature Demi Chef de Partie

DEMI CHEF DE PARTIE (M/V)

Functieomschrijving

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de operationele keukenprocessen op een efficiënte en effectieve wijze. Je bereidt gerechten conform de vastgestelde standaarden, receptuur en planning en draagt bij aan de dagelijkse gastbeleving.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Dagelijkse uitgifte van zowel lunch en/of diner
  • Het bereiden van gerechten conform de vastgestelde standaarden, receptuur en planning
  • Zorg dragen voor een kwalitatief sterk eindproduct
  • Maken van suggesties aan de Chef
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van gerechten
  • Treffen van voorbereidingen met betrekking tot gerechten
  • Beoordelen van de kwaliteit, versheid en houdbaarheid van ingrediënten
  • Verzekeren van de kwaliteit, smaak, structuur en kleur van gerechten het aanpassen daarvan indien nodig
  • Naleven van voorschriften met betrekking tot hygiëne
  • Uitvoeren van mise en place activiteiten

Profiel

  • Je bent een enthousiaste vakman of vakvrouw die zich verder wil ontwikkelen
  • Je komt graag met nieuwe ideeën
  • Je bent flexibel
  • Je hebt relevante werkervaring binnen gerenommeerde (leer)bedrijven
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Weekendwerk en avondwerk schrikt je niet af

Competenties

  • Anticiperend vermogen
  • Stressbestendig
  • Communicatief vaardig
  • Teamplayer
  • Creativiteit

Jobgerelateerde competenties

  • Vlees, vis, groenten, … koken of opwarmen
  • Menu’s uitwerken
    Recepten creëren of aanpassen (samenstelling, nieuwe smaken, …)
  • Het werkblad en het keukengerei klaarmaken
    Toestellen aanzetten (ovens, kookplaten, …)
  • Vlees en vis voorbereiden (schoonmaken, snijden, opbinden, omwikkelen, …)
  • Bereidingen en producten verpakken en etiketteren (fabricatie- en houdbaarheidsdata)
    Ze opbergen in de koelruimte, de voorraadkamer, …
  • De werkpost en het keukengerei onderhouden en schoonmaken
  • De bereiding en de productie van gerechten superviseren
    Controleren of de regels voor voedselveiligheid worden toegepast
  • Groenten en fruit wassen en schoonmaken
  • De ingrediënten doseren en mengen
  • De gerechten opmaken om op te dienen (presentatie, samenstelling, afwerking, …)
  • De goederen ontvangen en controleren
    De goederen opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • De voorraad opvolgen, tekorten vaststellen
    Bestellingen plaatsen

Persoonsgebonden competenties

  • Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)
  • Plannen (= ordenen)
  • Regels en afspraken nakomen
  • Zelfstandig werken
  • Omgaan met stress
  • Leervermogen hebben
  • Resultaatgerichtheid
  • Creatief denken (Inventiviteit)
  • Zin voor nauwkeurigheid hebben

Aanbod

  • Fulltime contract
  • Voltijds
  • Contract van onbepaalde duur
  • Werken in 2 ploegenstelsel
  • Reiskostenvergoeding
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Sociale activiteiten zoals Personeelsfeest, Kerstborrel, Barbecue,…
  • Een uitdagende en afwisselende job in een luxe hotel
  • Een marktconform salaris
  • Zon – en feestdagpremie
  • Na 3 maanden in dienst krijg je personeelskorting op overnachtingen in de Intercontinental Hotels
  • Hospitalisatieverzekering
  • Interne opleidingen, trainingen en cursussen

Vereiste studies

  • BSO 3de graad Restaurant en keuken
  • TSO 3de graad Hotel

Talenkennis

  • Frans (in beperkte mate)
  • Nederlands (zeer goed)
  • Engels (goed)

Werkervaring

Minstens 2 jaar ervaring

Plaats tewerkstelling

CROWNE PLAZA
Gerard Le Grellelaan 10
2020 ANTWERPEN

Solliciteer nu

Stuur je gegevens naar justine.vanneste@cpantwerp.com

Jobs