DEMI CHEF DE PARTIE (M/V)
Functieomschrijving
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de operationele keukenprocessen op een efficiënte en effectieve wijze. Je bereidt gerechten conform de vastgestelde standaarden, receptuur en planning en draagt bij aan de dagelijkse gastbeleving.
Taken en verantwoordelijkheden:
- Dagelijkse uitgifte van zowel lunch en/of diner
- Het bereiden van gerechten conform de vastgestelde standaarden, receptuur en planning
- Zorg dragen voor een kwalitatief sterk eindproduct
- Maken van suggesties aan de Chef
- Bijdragen aan de ontwikkeling van gerechten
- Treffen van voorbereidingen met betrekking tot gerechten
- Beoordelen van de kwaliteit, versheid en houdbaarheid van ingrediënten
- Verzekeren van de kwaliteit, smaak, structuur en kleur van gerechten het aanpassen daarvan indien nodig
- Naleven van voorschriften met betrekking tot hygiëne
- Uitvoeren van mise en place activiteiten
Profiel
- Je bent een enthousiaste vakman of vakvrouw die zich verder wil ontwikkelen
- Je komt graag met nieuwe ideeën
- Je bent flexibel
- Je hebt relevante werkervaring binnen gerenommeerde (leer)bedrijven
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
- Weekendwerk en avondwerk schrikt je niet af
Competenties
- Anticiperend vermogen
- Stressbestendig
- Communicatief vaardig
- Teamplayer
- Creativiteit
Jobgerelateerde competenties
- Vlees, vis, groenten, … koken of opwarmen
- Menu’s uitwerken
Recepten creëren of aanpassen (samenstelling, nieuwe smaken, …) - Het werkblad en het keukengerei klaarmaken
Toestellen aanzetten (ovens, kookplaten, …) - Vlees en vis voorbereiden (schoonmaken, snijden, opbinden, omwikkelen, …)
- Bereidingen en producten verpakken en etiketteren (fabricatie- en houdbaarheidsdata)
Ze opbergen in de koelruimte, de voorraadkamer, … - De werkpost en het keukengerei onderhouden en schoonmaken
- De bereiding en de productie van gerechten superviseren
Controleren of de regels voor voedselveiligheid worden toegepast - Groenten en fruit wassen en schoonmaken
- De ingrediënten doseren en mengen
- De gerechten opmaken om op te dienen (presentatie, samenstelling, afwerking, …)
- De goederen ontvangen en controleren
De goederen opslaan in een koelkamer of voorraadkamer - De voorraad opvolgen, tekorten vaststellen
Bestellingen plaatsen
Persoonsgebonden competenties
- Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)
- Plannen (= ordenen)
- Regels en afspraken nakomen
- Zelfstandig werken
- Omgaan met stress
- Leervermogen hebben
- Resultaatgerichtheid
- Creatief denken (Inventiviteit)
- Zin voor nauwkeurigheid hebben
Aanbod
- Fulltime contract
- Voltijds
- Contract van onbepaalde duur
- Werken in 2 ploegenstelsel
- Reiskostenvergoeding
- Gratis parkeergelegenheid
- Sociale activiteiten zoals Personeelsfeest, Kerstborrel, Barbecue,…
- Een uitdagende en afwisselende job in een luxe hotel
- Een marktconform salaris
- Zon – en feestdagpremie
- Na 3 maanden in dienst krijg je personeelskorting op overnachtingen in de Intercontinental Hotels
- Hospitalisatieverzekering
- Interne opleidingen, trainingen en cursussen
Vereiste studies
- BSO 3de graad Restaurant en keuken
- TSO 3de graad Hotel
Talenkennis
- Frans (in beperkte mate)
- Nederlands (zeer goed)
- Engels (goed)
Werkervaring
Minstens 2 jaar ervaring
Plaats tewerkstelling
CROWNE PLAZA
Gerard Le Grellelaan 10
2020 ANTWERPEN
Solliciteer nu
Stuur je gegevens naar justine.vanneste@cpantwerp.com