Restauranttip in Antwerpen: Aziatisch restaurant Umami

Restauranttip: Umami

Wij houden ervan om onze gasten te inspireren om het maximale uit hun verblijf te halen. Daarom geven we ook regelmatig onze warme aanbevelingen met restaurant-adresjes in Antwerpen. Deze keer is Aziatisch restaurant Umami aan de beurt. Itadakimasu!

Umami gebruikt de term  ‘Asian Cosmopolitan Cuisine’ en dit is niet overdreven. Je waant je meteen in een grootstad als Londen of Parijs en kan helemaal opgaan in de hippe ‘cosmopolitan’ sfeer. Het kreeg een nieuwe inrichting met een mix tussen oosterse chic en hedendaags minimalisme. Het restaurant en de bar bieden plaats aan 200 gasten. De kelderverdieping wordt in beslag genomen door de keuken waarin naast een hightech teppanyaki ook een Japanse robatagrill staat, genoemd naar de oude Japanse visserstraditie van grillen op een houtvuur. Hier werkt de grill op lavastenen. In diezelfde kelder zijn er plaatsjes voorzien aan de toog zodat je een uniek zicht hebt op de keuken en ook een heel aantal tafeltjes.

Op zondag kan je vanaf 11u30 komen brunchen op de Umami Brunch mét kidscorner! Umami voorziet een aparte ruimte voor alle kinderen met opvang waar ze kunnen knutselen, schminken, sushi maken en op drukke zondagen met kinderanimatie van een clown of goochelaar. Donderdags organiseert Umami de Dim Sum Club: 16 heerlijke dumplings aan €29.

In Umami, de benaming voor de vijfde ‘hartige’ smaak, komt een brede waaier aan oosterse bereidingen aan bod, van sushi en sashimi over dim sum en gerechten op de robata en teppanyaki tot heerlijke currygerechten, springrolls en tempura’s. Voor een kennismaking met het uitgebreide scala aan bereidingen zijn er de menu’s die respectievelijk €45 en €59 kosten.
Een aantal bereidingen van de kaart zijn: tartaar van zalm met koriander en wasabi, potstickers van tijgergarnaal met rode curry, salade van papaya en avocado,  kipsatés teriyaki van de robata grill, geroosterd buikspek met truffel-teriyaki, woudchampignons, look en soja en nog een heleboel andere lekkernijen.

Sinds kort heeft Umami ook haar sushikaart uitgebreid. Er is een ruim assortiment maki, sashimi, nigiri en heerlijke sushirollen van de chef denk maar aan de alombekende Dragon Eyes, Manhattan, Volcano & Sexy Roll, allen aan de correcte prijzen!

Sushi

De wijnkaart is aangepast aan de oosterse bereidingen, met ernaast nog een mooie selectie van een viertal zeer kwalitatieve sakes, geïmporteerd door Luc Hoornaert, de Antwerpse specialist van Japanse producten.

Extra tip: spring zeker ook eens binnen bij de buren Bazar Bizar en ga snuisteren in hun leuke collectie aardewerk, boeken en andere Oosterse spullen.

Umami
Luikstraat 8
2000 Antwerpen
Tel. 03/237.39.78

www.umami-antwerp.be
info@umami-antwerp.be